02 Οκτωβρίου 2010

How to: 10 Συμβουλές για Μακιγιάζ!

Το μακιγιάζ δεν είναι κάτι σύνθετο, απλά θέλει τρόπο για να αναδειχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Υπάρχουν κάποια απλά και βασικά βήματα για να μάθετε πώς να το εφαρμόζετε και με αυτό τον τρόπο να αναδεικνύετε και φωτίζετε τα χαρακτηριστικά σας όπως επίσης κρύβετε τις ατέλειες.
Η σωστή εφαρμογή του μακιγιάζ δεν σημαίνει ένα εντελώς διαφορετικό look, αλλά η  ανάδειξη των χαρακτηριστικών σας.

Εδώ θα βρείτε 10 τρόπους για να το πετύχετε:

 


1. Πριν αρχίσετε με το foundation, καθαρίσετε πολύ καλά το δέρμα και ενυδατώστε το. Ένα καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα θα λειτουργήσει ως βάση για ένα ομοιόμορφο μακιγιάζ που θα κρατήσει για πολλές ώρες. 



 


2. Ο σωστός τρόπος για να απλώσετε το foundation, σημαίνει ότι θα πρέπει να επενδύσετε σε κάποια 'εργαλεία'. Υπάρχουν πολλά φθηνά foundation στην αγορά  όμως τα κατάλληλα εργαλεία όπως τα πινέλα και ένα καλό ψαλίδι βλεφαρίδων, θα κάνουν την διαφορά στο να μάθετε πώς να απλώνεται το foundation σωστά και αποτελεσματικά. Μη ξεχνάτε ότι κάθε πινέλο, ειδηκά foundation πινέλο, πρέπει να πλένεται κατευθείαν μετά την χρήση και να είναι καθαρό για την επόμενη χρήση αφού έχει στεγνώσει πλήρως.

 

3.Επιλέξτε ένα concealer ένα με δύο τόνους πιο ανοιχτό απο το foundation σας. Εφαρμόστε το σε ατέλειες, σπυράκια, κάτω απο τα μάτια, γύρω απο την μύτη που μπορεί να υπάρχει ερεθισμός, πριν το foundation. Καλό είναι το concealer στην περιοχή των ματιών να απλώνεται τελευταίο. Αφού δηλαδή έχετε εφαρμόσει foundation και αφού έχετε ολοκληρώσει το μακιγιάζ των ματιών. Αυτό γιατί, αν μπει πρώτο είναι πολύ πιθανόν να πέσει σκόνη απο τις σκιές ματιών και να το κάνει να φαίνεται θολό ενώ εμείς θέλουμε αυτήν την περιοχή να είναι η πιο φωτεινή του προσώπου. Τέλος απλώστε το foundation με το πινέλο με όποια φορά θέλετε, μόλις απλωθεί το προϊόν, δουλέψτε το πινέλο με κινήσεις προς τα έξω δηλαδή προς την περιοχή το μαλλιών για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

 



4. Χρησιμοποιήστε πούδρα για να σταθεροποιήσετε το foundation, ειδηκά στις πιο λιπαρές περιοχές του μετώπου και της μύτης. Αυτό θα κάνει το foundation να κρατήσει για περισσότερες ώρες.


 






 

5.Φρύδια. Αν έχετε αραιά ή λεπτά  φρύδια, γεμίστε τα με μια σκιά στο αντίστοιχο χρώμα και όχι με μολύβι που θα δημιουργήσει ένα ψεύτικο αποτέλεσμα. Αν έχετε καλοσχηματισμένα φρύδια, χρησιμοποιήστε απλά μια διάφανη μάσκαρα για να σταθεροποιήσετε το σχήμα τους.


 











6.Σκιά ματιών. Η σκιά, θα εξαρτηθεί απο το τι look θέλετε να πετύχετε αν είναι κάτι καθημερινό ή βραδινό. Ο βασικός κανόνας είναι να χρησιμοποιήσετε την μέτρια σκούρη απόχρωση στο κινητό βλέφαρο, την αμέσως πιο σκούρη στο κόκκαλο και την πιο ανοιχτή απο όλες στην περιοχή ακριβώς κάτω απο το φρύδι.

 

7. Για ένα φυσικό καθημερινό look, χρησιμοποιήστε ένα ανοιχτό καφέ μολύβι/eyeliner τοποθετώντας όσο πιο κοντά γίνεται στις άνω και κάτω βλεφαρίδες. Για ένα πιο βραδινό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε πιο σκούρες αποχρώσεις (καφέ σκούρο-μαύρο) και πιο έντονη εφαρμογή.



 



8. Κανένα look δεν αναδεικνύεται,ακόμα και το πιο φυσικό, χωρίς μάσκαρα. Αφού γυρίσετε πολύ καλά τις άνω βλεφαρίδες, απλώστε μάσκαρα είτε καφέ είτε μαύρη. Είναι καλό να μη τοποθετήσετε μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες γιατί το βλέμμα θα γίνει καθοδικό. Για να δώσετε απλώς χρώμα, ακουμπήστε απαλά το βουρτσάκι της μάσκαρα, χωρίς να δώσετε φορά στις κάτω βλεφαρίδες.



 







9.Χαμογελάστε στον καθρέπτη σας και απλώστε το ρουζ, προς την εξωτερική μεριά των μήλων του προσώπου σας, σβήνοντας το χρώμα προς τους κροτάφους και την περιοχή των μαλλιών.  (όχι ακριβώς πάνω του και κυκλικά).








 

10. Απλώστε ένα κραγιόν ή ένα lip gloss της επιλογής σας.
Είστε έτοιμες!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More