22 Νοεμβρίου 2010

Asked: Βασικά Πινέλα Ματιών!

Τα πινέλα είναι αναπόσπαστο κομμάτι για ένα μακιγιάζ. Υπάρχουν πολλές μάρκες και τύποι πινέλων, όμως αυτό που πρέπει να κοιτάμε είναι η ποιότητα τους-έτσι ώστε να κρατήσουν αρκετά χρόνια Τα πινέλα ματιών που θα δείτε εδώ είναι απο την MAC και την Sigma Makeup- τα οποία προσφέρουν την ποιότητα των MAC σε πολύ πιο συμφέρουσα τιμή.

1.Πινέλο για εφαρμογή σκιάς σε όλο το βλέφαρο. MAC 252/Sigma E60 Το πινέλο αυτό είναι απαραίτητο για να απλώνουμε τις σκιές. Είναι απο φυσική τρίχα, είναι λεπτό και πυκνό-όσο πιο πυκνό είναι το πινέλο τόσο περισσότερη σκιά μπορεί να κρατήσει και να απλώσει. 


2.Πινέλο για έντονη εφαρμογή σκιάς σε όλο το βλέφαρο. MAC 239/Sigma E55 Και αυτό το πινέλο είναι απο φυσική τρίχα ( mac & sigma), αλλά έχει μεγαλύτερο πάχος και είναι ακόμα πιο πυκνό. Το  πάχος και πυκνότητα του, επιτρέπουν να κρατάει πολύ περισσότερη σκιά και έτσι να εφαρμόζει πιο έντονα το χρώμα.

3.Πινέλο για την γωνία του ματιού και για το κόκκαλο MAC 275/Sigma E70  Φυσική τρίχα, μέτριο πάχος, είναι ελαφρώς πυκνό και έχει διαγώνιο σχήμα για να μπορεί να μπαίνει στην γωνία του ματιού και μέσα στο κόκκαλο. Κρατάει αρκετό χρώμα και το σχήμα του διευκολύνει την εφαρμογή σκιάς στην εξωτερική γωνία του ματιού. 


4. Μεγάλο πινέλο σκιάς ΜΑC227/SigmaE50
 Φυσική τρίχα, είναι πολύ παχύ και πολύ πυκνό. Είναι ένα πινέλο που βολεύει για μια γρήγορη εφαρμογή σκιάς σε όλο το βλέφαρο με έντονο αποτέλεσμα χωρίς να χρειάζεται να βάλετε πολλές στρώσεις σκιάς για έντονο χρώμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και γύρω απο το μάτι,πάνω απο τα μήλα, με μια πούδρα λάμψης. Αν έχετε πολύ μικρά μάτια μην το προτιμήσετε γιατί μπορεί να εφαρμόζει την σκιά εκτός του ορίου των ματιών σας. 











5. Πινέλο για σβήσιμο, ανακάτεμα και εφαρμογή σκιάς. MAC217/Sigma E25. Φυσική τρίχα, πιο μακριές τρίχες, ελαφρώς αραιές και σχήμα που ανοίγει στην άκρη. Αυτό το πινέλο είναι το κλειδί για ένα δεμένο μακιγιάζ ματιών. Χρησιμοποιείται για να σβήνει τις έντονες γραμμές που κάνει η σκιά, ειδηκά μέσα και πάνω στο κόκκαλο,απαραίτητο για smokey eyes. Αν το αποτέλεσμα της σκιάς βγει πιο έντονο απο ότι το θέλετε, περνώντας αυτο το πινέλο πάνω απο την σκιά με μικρές γρήγορες κινήσεις, το χρώμα γίνεται σταδιακά πιο ελαφρύ μέχρι να το φέρεται στην ένταση που θέλετε. Επίσης, είναι πολύ ωραίο για να χρησιμοποιηθεί με πολύ σκούρες σκιές γιατί δεν εφαρμόζει έντονα το χρώμα και έτσι ελέγχετε πόσο σκούρη απόχρωση θέλετε. Είναι το πινέλο που επιτρέπει το ανακάτεμα σκιών. Αν χρησιμοποιήσετε παραπάνω απο μια σκιά, ειδηκά στη μετάβαση απο το κινητό βλέφαρο στο κόκκαλο, βοηθάει να ανακατευτούν οι σκιές μαζί και να μην φαίνεται έντονα που αρχίζει και τελειώνει το κάθε χρώμα. Δίνει ένα δεμένο αποτέλεσμα με σταδιακή αλλαγή απο το ένα χρώμα στο άλλο. Επίσης χρησιμοποιώντας το με μικρές κυκλικές κινήσεις στο άνω βλέφαρο, απλώνει τέλεια σκιές σε μορφή κρέμας, χωρίς να αφήνει γραμμές. 



6. Πινέλο για σβήσιμο, ανακάτεμα και εφαρμογή σκιάς ΙΙ MAC 222/Sigma E35 Φυσική τρίχα, πιο μακριές τρίχες απο το 217/Ε25, και πιο στρογγυλό τελείωμα. Έχει τις ίδιες χρήσεις με το 217/Ε25, ίσως αν έχετε μικρά μάτια, βολεύει περισσότερο καθώς οι τρίχες του δεν ανοίγουν όσο το 217/Ε25.

7.Πινέλο για σβήσιμο σκιάς και ανακάτεμα MAC 224/Sigma Ε40
Φυσική τρίχα, είναι πιο πυκνό απο τα άλλα 2 πινέλα για ανακάτεμα και σβήσιμο, πιο κοντές τρίχες απο το 222/Ε35 και πιο στρογγυλό τελείωμα απο το 217/Ε25. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σβήσιμο,ανακάτεμα σκιάς αλλά και για concealer.Τέλειο σε εφαρμογή concealer για κάτω απο τα μάτια, γιατί απλώνει το προϊόν ομοιόμορφα, λεπτά, δεν αφήνει γραμμές και έτσι το αποτέλεσμα φαίνεται αψεγάδιαστο σε αντίθεση με ένα πινέλο concealer που κάνει πιο βαριά εφαρμογή.

8. Το πινέλο 'μολύβι' MAC219/Sigma E30 Φυσική τρίχα. Οι τρίχες είναι πυκνές, σχηματισμένες σε λεπτά κυλινδρικό σχήμα, με ελαφρώς μυτερή άκρη. Αυτό το πινέλο χρησιμοποιείται για την εφαρμογή σκιάς στην εσωτερική γωνία του ματιού, εκεί που εφαρμόζουμε το πιο φωτεινό χρώμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σβήσουμε το μολύβι-όταν θέλουμε ένα πιο smokey αποτέλεσμα. Ακόμα, μπορεί να εφαρμόσει σκιά στην εξωτερική γωνία και μέσα στο κόκκαλο, όμως επειδή είναι πολύ λεπτό και πυκνό, το χρώμα που θα βγάλει θα είναι πολύ έντονο και είναι απαραίτητο να σβηστεί μετά με ένα πινέλο 217/Ε25.


9. Πινέλο με γωνία για eyeliner και γέμισμα φρυδιών MAC266/Sigma E65
Είναι απο συνθετική τρίχα για να μπορεί να κρατάει καλύτερα την υγρή μορφή του eyeliner και να μην το απορροφάει. Χρησιμοποιείται για eyeliner σε κάθε μορφή, gel, κρέμα ή μολύβι. Είναι ιδιαίτερα λεπτό, και μπορεί να γεμίσει τα φρύδια με ένα κατάλληλο χρώμα σκιάς,το αποτέλεσμα που δίνει είναι πιο φυσικό απο το μολύβι φρυδιών. 










10. Πινέλο λεπτό για eyeliner MAC209/Sigma E05


 συνθετική τρίχα, πολύ λεπτό για eyeliner. Σχηματίζει πολύ λεπτή γραμμή eyeliner σε σχέση με το MAC266/Sigma E65.










Τα πινέλα είναι μια επένδυση στο μακιγιάζ γιατί εφόσον είναι καλά και φροντίζονται κατάλληλα, κρατάνε καιρό και δίνουν σημαντική αλλαγή στην εικόνα του μακιγιάζ. Αν απο όλα τα πινέλα επιλέγατε κάποια, τα απολύτως απαραίτητα είναι:

MAC 252/Sigma E60 ή MAC 239/Sigma E55 

MAC217/Sigma E25

MAC 224/Sigma Ε40

MAC266/Sigma E65


Τα πινέλα MAC, τα βρίσκεται όλα στα καταστήματα MAC και τα Sigma πωλούνται online εδώ http://www.sigmabeauty.com/?Click=8823 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More