15 Νοεμβρίου 2010

How to: Γρήγορες συμβουλές για το γιορτινό Μακιγιάζ!

Όταν μιλάμε για γιορτινό μακιγιάζ στο μυαλό μας έχουμε συνήθως λαμπερά και γυαλιστερά χρώματα. 

Οι σκιές με sparkles, είναι οι καλύτερη επιλογή για το μακιγιάζ των γιορτών. Τα χρυσά, τα ασημένια, τα γυαλιστερά μώβ και τα μπλέ είναι απο το πιο ωραία χρώματα για το μακιγιάζ των ματιών.


Έαν προτιμήσετε τέτοια χρώματα, κρατήστε σε πιο ήπιους τόνους το υπόλοιπο μακιγιάζ και επίσης εφαρμόστε το concealer ματιών αφού τελειώσετε με τις σκιές. 





Αφού βάλετε την βάση σας, περάστε τα μάτια με λίγη πούδρα στο χρώμα του δέρματος σας. Αυτό θα κάνει το χρώμα της σκιάς να απλωθεί πιο εύκολα και σβηστεί πιο εύκολα. Θυμηθείτε οτι τα πολύ σκούρα χρώματα δεν πρέπει να έχουν εμφανείς τις γραμμές που τελειώνει το χρώμα γι'άυτο και θα πρέπει να σβήσετε με μια μπατονέτα, βαμβάκι ή πινέλο το χρώμα στις άκρες του ματιού.



Μην προσπαθήσετε να ταιριάξετε το χρώμα τις σκιάς με τα ρούχα σας. 



Για να φωτίσετε το μάτια σας, απλώστε ένα ανοιχτό χρώμα κοντά στο χρώμα του δέρματος στην κάτω εσωτερική γωνία του ματιού ακριβώς εκεί που τελειώνουν οι βλεφαρίδες και επίσης ακριβώς κάτω απο το φρύδι. Αυτό θα βοηθήσει να φανεί πιο έντονο το σκούρο χρώμα και να φωτίσει τα μάτια σας συγχρόνως.


Για να τελειοποιήσετε το μακιγιάζ των ματιών μη ξεχάσετε το eyeliner και την μάσκαρα. Απλώστε κατά μήκος του άνω βλεφάρου το eyeliner, ξεκινώντας απο την εξωτερική γωνία και προχωρώντας κατά μήκος του βλεφάρου προς την εσωτερική γωνία. 












Όσο για το ρούζ, εφαρμόστε το αφού έχετε τελειώσει με το μακιγιάζ των ματιών. αν προτιμάτε πιο ήπιο αποτέλεσμα, απλώστε το ρουζ στα ζυγωματικά προς το έξω και στο κόκκαλο. Για πιο έντονο αποτέλεσμα εφαρμόστε απο τα μήλα προς έξω μέχρι και τους κροτάφους αλλά ελαφρά. Αν το μακιγιάζ των ματιών και των χειλιών περιέχει αρκετή γυαλάδα,προσπαθήστε το ρουζ να είναι πιο matte ειδηκά αν είναι έντονο.

Τέλος, για τα χείλια προτιμήστε πιο σκούρα και έντονα χρώματα εάν έχετε κάνει ένα πιο ουδέτερο μακιγιάζ στα μάτια. Αν έχετε κάνει έντονα μάτια μπορείτε να βάλετε πιο ουδέτερα έως nude χρώματα με λίγο lip gloss στο κέντρο των χειλιών για περισσότερο όγκο και λάμψη. Φροντίστε να είναι καλά ενυδατωμένα ώστε να έχετε καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.
Για έντονα κραγιόν διαβάστε το σχετικό άρθρο: http://makeupfashionfacegr.blogspot.com/2010/09/blog-post.html

Tip: ψεκάστε το πινέλο με λίγο νερό ή το σφουγγαράκι σκιάς πολύ ελαφρά και με αυτό απλώστε μια γυαλιστερή σκιά- το αποτέλεσμα θα είναι πιο έντονο μεταλλικό 
 γυαλιστερό χρώμα! 


 


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More