07 Νοεμβρίου 2010

How to: Αφαιρώντας το Μακιγιάζ!

Η αφαίρεση του μακιγιάζ μπορεί να είναι μια σχετικά βαρετή διαδικασία είναι όμως απαραίτητη για την διατήρηση μιας καλής επιδερμίδας. Εαν θέλουμε να μειώσουμε τους επιβαρυντικούς παράγοντες για την επιδερμίδα μας και να δείχνει υγιής, τότε το ντεμακιγιάζ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της περιποίησης του δέρματος. 


Γιατί είναι τόσο βασικό ? Το βράδυ είναι η μοναδική ώρα που το δέρμα μας ανανεώνεται και για να γίνει αυτο πρέπει να είναι όσο πιο καθαρό γίνεται.  
Άλλος ένας λόγος είναι ότι αν αφήσουμε το μακιγιάζ το βράδυ τα χημικά που βρίσκονται στα προϊόντα του μακιγιάζ θα εισχωρήσουν βαθιά  στους πόρους του δέρματος και αυξάνονται και οι πιθανότητες να προκαλέσουν δερματικά προβλήματα, όπως ακμή και πρόωρη γήρανση. 

Για την αφαίρεση του μακιγιάζ, ξεκινάμε πρώτα απο όλα απο τα μάτια. Τα μάτια είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου και είναι καλό να μην βάζουμε οτιδήποτε, ειδηκά μαντιλάκια ντεμακιγιάζ είναι απαγορευτικά γιατί περιέχουν οινόπνευμα. Για να αφαιρέσουμε μάσκαρα και όλο το μακιγιάζ των ματιών βάζουμε σε βαμβάκι, λίγο σαμπουάν για μωρά. Το baby shampoo, απομακρύνει ακόμα και την αδιάβροχη μάσκαρα και δεν κάνει κακό στα μάτια αφού η σύνθεση του είναι ιδιαίτερα ελαφριά.Δουλεύουμε με απαλές κινήσεις γιατί οποιαδήποτε πίεση και τράβηγμα της περιοχής των ματιών μπορεί να προκαλέσει πρόωρες ρυτίδες. 

Για το πρόσωπο, χρησιμοποιούμε πρώτα ένα γαλάκτωμα ή μια λοσιόν ντεμακιγιάζ για να αφαιρέσουμε makeup κτλ. Είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται μαντιλάκια ντεμακιγιάζ λόγω της περιεκτικότητας τους σε οινόπνευμα, το οποίο ξηραίνει την επιδερμίδα και κλείνει τους πόρους. 


Αφού λοιπόν αφαιρέσουμε το μακιγιάζ του προσώπου, το πλένουμε με ένα σαπούνι προσώπου κατάλληλο για τον τύπο δέρματος που έχουμε. Πριν εφαρμόσουμε το σαπούνι, βρέχουμε καλά όλο το πρόσωπο με χλιαρό νερό για ανοίξουν οι πόροι και να καθαρίσουν απο όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ.


Ο καθαρισμός απο το μακιγιάζ πρέπει να περιλαμβάνει πάντα και τον λαιμό καθώς και την περιοχή πίσω απο τα αυτιά,όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονικά το σαπούνι του προσώπου μας. Αυτό γιατί, το σώμα μας συγκεντρώνει λιπαρότητα σε αυτά τα δυο σημεία και έτσι μπορεί να φράξουν οι πόροι του δέρματος. 

Αφού τελειώσουμε, στεγνώνουμε πολύ καλά το δέρμα μας, πριν εφαρμόσουμε οποιαδήποτε κρέμα νύκτας.


Τέλος, είναι καλό να γίνεται μια καλή απολέπιση δυο φορές την βδομάδα και μια καλή ενυδατική μάσκα ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και να επαναφέρεται η υγρασία του δέρματος, μετά απο τις διαδικασίες του μακιγιάζ και ντεμακιγιάζ. 





Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More