14 Σεπτεμβρίου 2010

How to: 6 Λάθη του Μακιγιάζ που μπορεί να σου προσθέτουν χρόνια!

Υπάρχουν κάποια συχνά λάθη που μπορεί να μας προσθέτουν χρόνια και να αλλοιώνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αναγνωρίστε τι μπορεί να κάνετε λάθος και αποφύγετε να το επαναλάβετε, αναδεικνύοντας τον πιο όμορφο εαυτό σας.

 


1. Πολύ foundation. Η μεγάλη ποσότητα foundation μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα απο αυτό που επιθυμούμε. Μπορεί να προσθέσει χρόνια στο δέρμα, και να το κάνει να φαίνεται βαρύ και κουρασμένο. Προτιμάμε ένα ελαφρύ foundation, με λεπτή υφή ειδικά για της νεαρές επιδερμίδες και της 40+, το  οποίο δεν θα αλλοιώνει την όψη του δέρματος μας αλλά θα το αναδεικνύει. Χρησιμοποιούμε τόσο όσο να καλύπτεται η επιφάνεια του προσώπου δίχως να χτίζουμε στρώσεις στα ίδια σημεία. 

2.  Βαριά κάλυψη με concealer. Εαν έχει εφαρμοστεί πολύ concealer στα σημεία που θέλουμε να καλύψουμε, όπως μαύροι κύκλοι, δυσχρωμία και σπυράκια, θα έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα απο αυτό που θέλουμε. Θα τραβήξουμε την προσοχή στα σημεία που επιδιώκουμε να κρύψουμε. Αν το concealer  είναι στη σωστή απόχρωση για αυτό που πάμε να καλύψουμε, θα χρειαστεί μια λεπτή απαλή στρώση!

 


3.Πούδρα σε λάθος σημεία. Η σωστή χρήση της πούδρας προβλέπει να εφαρμόζεται  σε λιπαρά δέρματα για την ελαχιστοποίηση της γυαλάδας, ειδικά στη ζώνη Τ(μέτωπο, μύτη, πιγούνι) και για να σταθεροποιηθεί το foundation.Πρέπει να αποφεύγεται η χρήση πούδρας στα σημεία με λεπτές γραμμές όπως π.χ. γύρω απο το στόμα γιατί τείνει να μπαίνει ανάμεσα σε αυτές και να τις τονίζει περισσότερο. 

 


4. Ρούζ στα μήλα του προσώπου. Η κυκλική εφαρμογή ρούζ πάνω στα μήλα,θυμίζει εικόνα κλόουν. Απλώνουμε το ρούζ, με ανοδική φορά απο την εξωτερική μεριά των μήλων προς τα έξω και όχι κυκλικά. Η εφαρμογή πρέπει να είναι απαλή έτσι ώστε να μην ξεχωρίζουν οι γραμμές απο το διαφορετικό χρώμα του ρουζ και του υπόλοιπου δέρματος. 



 

5. Μάσκαρα στο κάτω βλέφαρο. Η μάσκαρα δεν πρέπει να τοποθετείται στο κάτω βλέφαρο γιατί θα κάνει το βλέμμα καθοδικό,που δεν είναι καθόλου κολακευτικό καθώς δίνει την αίσθηση κουρασμένου και νυσταγμένου βλέμματος. Εφαρμόζουμε μάσκαρα αφού έχουμε 'σπάσει' της άνω βλεφαρίδες με το ειδικό ψαλίδι, δίνοντας έμφαση στη βλεφαρίδες της εξωτερικής γωνίας του ματιού για να ανασηκώσουμε το βλέμμα. 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More