15 Σεπτεμβρίου 2010

How to: Eφαρμώστε σωστά σκιές ματιών!

Όταν βάζουμε σκιές, ο πιο βασικός κανόνας είναι να χρησιμοποιήσουμε μια καλή βάση. Αυτό σημαίνει ένα καλό primer ειδηκά για τα μάτια. 





 
Το primer θα βοηθήσει να αναδειχθεί το χρώμα της σκιάς που έχουμε εφαρμόσει και επίσης να έχουμε ένα αναλλοίωτο αποτέλεσμα για μέχρι και οχτώ ώρες.






Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα, καθώς αυτο μπορεί να μας φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα απο αυτο που θέλουμε. Επειδή το δέρμα των ματιών είναι πολύ λεπτό, τείνει να μην υπάρχει ένα ενιαίο χρώμα. Έτσι, για να κάνουμε το χρώμα πιο ουδέτερο και ενιαίο, απλώνουμε μια χρωματιστή βάση. Θα συνιστούσα μια βάση σε ουδέτερο χρώμα (΄όπως τα paint pot της mac σε painterly, soft ocher ή bare study ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας). Αυτά τα βήματα αποτελούν την βασική προετοιμασία των ματιών και είναι απαραίτητα για να κάνουν την διαφορά.

 

Η ολοκληρωμένη εφαρμογή σκιάς απαιτεί να έχουμε επιλέξει 4 χρώματα της ίδιας χρωματικής οικογένειας. Για παράδειγμα, για ένα καθημερινό ουδέτερο look,χρησιμοποιούμε μια απόχρωση πολύ ανοιχτή μπεζ,μια μπεζ ,ένα ανοιχτό καφέ και ένα βαθύ καφέ.











1. Χρησιμοποιώντας είτε σφουγγαράκι σκιάς είτε το κατάλληλο πινέλο, απλώνουμε  το πιο ανοιχτό χρώμα στη περιοχή κάτω απο το τόξο του φρυδιού και λίγο στην εσωτερική γωνία του ματιού. Με αυτο τον τρόπο δίνουμε λάμψη και ανοίγουμε τα μάτια.





2.Μετά, απλώνουμε το δεύτερο λίγο πιο σκούρο χρώμα, κατά μήκος του κινητού βλεφάρου, δηλαδή στην περιοχή που καλύπτεται όταν ανοίγουμε τα μάτια μας.







3.Επόμενο βήμα, απλώνουμε το πιο βαθύ χρώμα μέσα στο κόκκαλο και ελαφρώς προς τα πάνω. Το κόκκαλο είναι η περιοχή που το μάτι μας κάνει μια λακουβα και ακριβώς απο πάνω είναι το κόκκαλο του ματιου, ακριβώς πάνω απο το κινητό βλέφαρο. Προτιμάμε ένα μικρό φουντωτό πινέλο γιατί θέλουμε το χρώμα να είναι ελαφρύ. 



4.Τελευταίο βήμα, απλώνουμε το  πιο σκούρο χρώμα στην εξωτερική γωνία. Είναι καλό να χρησιμοποιήσουμε ένα πινέλο γωνίας για αυτο τον σκοπό.
Χρησιμοποιούμε ένα πινέλο σβησίματος η λίγο βαμβάκι για να αναμείξουμε τα χρώματα στο μάτι μας, έτσι ώστε να μην ξεχωρίζει η μετάβαση στο πιο σκούρο χρώμα.
Προσπαθούμε τα χρώματα να είναι κοντά σε απόχρωση, έτσι ώστε να υπάρχει ομαλή μετάβαση απο το ένα χρώμα στο άλλο και να μην φαίνεται σκληρό.





5. (προαιρετικά)Για να δώσουμε περισσότερη έμφαση, παίρνουμε ένα μαλακό μολύβι και κάνουμε μια γραμμή κοντά στις βλεφαρίδες μας. Δεν χρειάζεται να είναι ολόισια. Μετά με το μικρό μας δάχτυλο,σβήνουμε απαλά την γραμμή, για να δημιουργήσουμε ένα smokey αποτέλεσμα. 

Για να τονίσουμε περισσότερο το βλέμμα, εφαρμόζουμε στα 3/4 του κάτω βλεφάρου, το πιο σκούρο χρώμα σκιάς, σβήνοντας ελαφρώς. Εαν θέλουμε να το κρατήσουμε ήπιο, εφαρμόζουμε το ίδιο χρώμα που έχουμε βάλει στο 
κινητό βλέφαρο.
 











Τέλος τονίζουμε μόνο τις άνω βλεφαρίδες, μάσκαρα.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More