14 Σεπτεμβρίου 2010

How to: Foundation! Βρείτε το σωστό για το δέρμα σας!

Η επιλογή του foundation, απαιτεί πάνω απο όλα δοκιμή. 'Όταν επιλέγουμε foundation πρέπει να σκεφτούμε διάφορους παράγοντες οι οποίοι θα καθορίσουν τι foundation θα αγοράσουμε. Βασικός παράγοντας αποτελεί η κατάσταση του δέρματος μας και η ηλικία. Εαν έχουμε ένα καλό δέρμα, χωρίς ουλές,σημάδια και ιδιαίτερα ανοιχτούς πόρους, τότε είναι καλό να επιλέξουμε ένα ελαφρύ,λεπτό foundation. Αντίθετα, ένα πυκνό foundation, θα ταίριαζε σε ένα δέρμα με ατέλειες (όχι όμως και με ρυτίδες) για να αποδώσει μια καλύτερη εμφάνιση. 

1.Τύπος Δέρματος.Πριν προχωρήσουμε στην επιλογή χρώματος πρέπει να καθορίσουμε τον τύπο δέρματος μας για να βρούμε ποια σύσταση foundation μας ταιριάζει. Λιπαρή, ξηρή ή μικτή επιδερμίδα.













2.Είναι καλό να επιλέγουμε foundation, με καθαρό δέρμα χωρίς να φοράμε make up, έτσι ώστε να τεστάρουμε το χρώμα του foundation χωρίς να το αλλοιώσουμε και να έχουμε μια καθαρή εικόνα.








 




3.Επιλέγουμε τα χρώματα που φαίνονται να είναι πιο κοντά στο φυσικό χρώμα της επιδερμίδας μας.














 



4. Απλώνουμε λίγο προϊόν απο κάθε χρωματισμό στην γραμμή το προσώπου δίπλα απο το πιγούνι. Η μέθοδος να βλέπουμε το χρώμα στο εσωτερικό σημείο του καρπού δεν είναι αποτελεσματική για την επιλογή σωστού χρώματος.







 


5. Μετά συγκρίνουμε καλά τα χρώματα που έχουμε απλώσει με το χρώμα στο λαιμό μας και επιλέγουμε αυτό που βρίσκεται χρωματικά πιο κοντά και δεν ξεχωρίζει.Είναι προτιμότερο να κάνουμε την σύγκριση κοντά σε φυσικό φως γιατί οι λάμπες των καταστημάτων θα αλλοιώσουν το πραγματικό χρώμα. Οπότε πάρτε το καθρεφτάκι σας και βγείτε λίγο έξω!




6. Επιλέγουμε ένα πιο matte και πιο ελαφρύ foundation για την ημέρα και κάποιο πιο λαμπερό για βραδινή έξοδο.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More